Consultaties

Consultaties

Bij Fons et origo is het mogelijk om een persoonlijke voedingsberekening te laten samenstellen. Hierbij wordt berekend wat en hoeveel uw geliefde hond het best eet. Bij het opmaken van deze berekening wordt er ook rekening gehouden met uw wensen als baasje.

hondenvoedingsdeskundige

Wanneer is een voedingsberekening nuttig?

U kan bij mij terecht voor een individueel voedingsadvies wanneer:

 • U wilt weten welke voeding gezond is voor uw hond.
 • U uw hond gezond wilt laten afvallen.
 • Uw hond diabetes heeft.
 • Uw hond ondergewicht heeft.
 • Uw hond maag- en darmproblemen problemen heeft.
 • Uw hond speciale sportvoeding nodig heeft en u zijn voeding wilt optimaliseren.
 • Uw hond voedingsallergieën en voedingsintoleranties heeft.
 • Uw hond drachtig of zogend is.
 • Uw hond eetstoornissen heeft.
 • U uw nieuwe hond of puppy een gezonde start wilt geven.
 • U problemen heeft met het gedrag van uw hond.

Voedingsadvies aan huis (enkel in West-Vlaanderen)

INTAKEGESPREK (+/- 40min): € 40

Tijdens het eerste consult wordt een voedingsanamnese afgenomen. Tijdens dit kennismakingsgesprek vraag ik uitgebreid naar uw hond zijn voedingsgewoontes, gewichtsevolutie, de medische gegevens van uw hond, uw wensen voor de voeding van de hond … Tijdens dit intakegesprek wordt uw hond ook bekeken op eventuele kwaaltjes die voedingsgericht kunnen zijn. Er wordt dan mondeling overlopen welke voedingsgewoontes er op dat moment al aangepast kunnen worden. Hierna stel ik een voedingsadvies op dat besproken wordt tijdens het tweede gesprek.

 

TWEEDE GESPREK (+/- 25min): € 25

Tijdens het tweede gesprek wordt het opgestelde voedingsadvies uitgelegd en besproken.

Hierbij krijgt u een overzichtelijk schema waarop vermeld staat welke voeding u uw hond het best voedert en op welke tijdstippen gedurende de dag dat dit best gebeurt.

Hierbij krijgt u een overzichtelijk schema waar op staat wat en wanneer u best uw hond voedert. Ik geef u informatie mee over voedingsmiddelen, aandachtspunten en extra tips.

 

VERVOLGCONSULTEN (+/- 20min): € 20

De vervolgconsulten zijn een verdere opvolging en begeleiding. Het voedingsadvies wordt geëvalueerd en indien nodig bijgesteld. Hier luister ik vooral naar uw eerste ervaringen, vragen en/of opmerkingen.
Hoe gaat u te werk?

 • Indien u interesse hebt in het voedingsadvies aan huis, kan u me steeds een e-mail sturen met mogelijke data.
 • De betaling gebeurt bij voorkeur cash na het gesprek, maar het is mogelijk om over te schrijven voor de aanvang van het gesprek. Na het gesprek maak ik de voedingsberekening op en maken we een nieuwe afspraak voor de bespreking hiervan in het tweede gesprek.
 • Mocht u na deze gesprekken een vervolgconsult wensen, kan u mij dit via e-mail laten weten samen met de mogelijke data.
 • Gelieve bij uw mailing steeds als onderwerp ‘voedingsadvies + uw naam’ te vermelden.

Online voedingsadvies

Woont u buiten West-Vlaanderen of heeft u geen tijd om af te spreken?

Dan kan de online voedingsadvies voor u een oplossing bieden.

Dit gebeurt via het startpakket. Wanneer de voeding niet helemaal naar wens is, kan u vragen voor een opvolging. Hierin bekijk ik welke voeding beter zou passen.

 

STARTPAKKET: € 30

Bij het starterspakket krijgt u een vragenlijst/anamnese waar u alle informatie over uw hond kan noteren. Deze dient als basis voor de voedingsberekening. Wanneer u mij dit document terugbezorgd, bekijk ik welke voeding het beste bij u en uw hond past en stuur ik u deze berekening op. Hierop staat welke voeding ik aanraad voor uw hond en hoeveel voeding er aangeraden is om toe te dienen. Daarbij krijgt u ook extra advies over de voeding en een eetdagboek.

 

OPVOLGING: 10€

Na het starterspakket kan u kiezen voor een opvolging van het voedingsadvies. Via mail kan u mij vragen doorsturen en uw eetdagboek. Ik bekijk of er aanpassingen nodig zijn en stuur u de mogelijke verandering door.

 
Hoe gaat u te werk?

 • Indien u interesse hebt in een pakket, kan u me steeds een e-mail sturen voor meer informatie. Ik stuur u de vragenlijst/anamnese door samen met de betaalinstructies. Zodra de betaling en de ingevulde vragenlijst/anamnese is ontvangen, kan ik voor u het voedingsadvies opmaken.
 • Gelieve bij uw mailing steeds als onderwerp ‘voedingsadvies + uw naam’ te vermelden.

 


Online voedingsadvies of toch een huisbezoek?

Het verschil tussen het voedingsadvies aan huis en het online voedingsadvies, is dat ik uw hond kan observeren tijdens het advies aan huis en de evolutie van zijn lichaam kan zien. Bij het voedingsadvies aan huis komen er tevens meer zaken aan bod waar anders minder bij stil zou worden gestaan. Dit is niet het geval bij een online voedingsadvies.

Maar indien een huisbezoek voor u geen optie is, kan ik u online voedingsadvies aanbevelen.

hondenvoedingsdeskundige

Contact 

Tel.: 0475/47.10.76

 

info@fonsetorigo.be


Jo Vermandere

Geluwestraat 29, Wervik 8940

BTW: BE 0697.726.146

Banknr.: BE55 9733 4942 4144

Volg ons

Copyright @ All Rights Reserved