Over ons

Filosofie

Met Fons et origo wil ik hondeneigenaars helpen om voeding voor hun hond te vinden. Deze voeding maakt de hond (nog) gezonder en geeft ze een langer leven. Eigenaars blaasjes wijsmaken, daar doe ik niet aan mee. Zo verkoop ik bijvoorbeeld geen voeding van eigen merk. De voeding die ik verkoop heb ik speciaal geselecteerd op basis van kwaliteit (via de samenstelling, de analyse, de productiewijze, ...). Hierdoor is er enkel Premium en Super Premium voeder te vinden op de webshop.

Fons et Origo

Fons et Origo is opgestart doordat ik tijdens mijn studies en ervaringen heb opgemerkt dat de juiste voeding de gezondheid van een hond enorm kan beïnvloeden. Er is veel verschil in kwaliteit en samenstelling tussen de verschillende merken hondenvoeding. Maar door de overvloed aan merken is het moeilijk om te weten welke voeding bij uw hond past en welke voeding hem net (meer risico op) kwaaltjes geeft. Voeding kan ervoor zorgen dat bepaalde medische, mentale of fysieke problemen opgelost raken. Fons et origo kan helpen wanneer uw hond medische kwaaltjes vertoont zoals braken, diarree, doffe vacht, sufheid, ... of voorkomen van problemen op de oude dag. Maar sommige voeding kan zelfs helpen tegen een betere weerstand voor vlooien of kan uw hond minder angstig maken. Als uw hond een bepaald probleem of ziekte heeft of als u uw gezinslid gewoonweg de beste zorgen wilt geven,  kan ik u helpen. Dat is wat ik doe, kwaliteitsvolle voeding bereikbaar maken. Bij Fons et Origo zal u dan ook enkel voeding vinden met een uitstekende samenstelling. En om u de keuze makkelijker te maken en de ideale voeding voor uw hond te vinden is er de persoonlijke voedingsberekening. Het doel van Fons et Origo is immers om honden in heel België (en ver daarbuiten) een gezonder en langer leven te geven.

Jo Vermandere


Jo Vermandere is een gediplomeerde dierenverzorger uit Wervik die zich gespecialiseerd heeft in hondenvoeding. Van jongs af aan is het haar droom geweest om met dieren te werken. Daaruit volgde dan logischerwijze dat ze een bachelorstudie Dierenzorg aan Vives te Kortrijk volgde. Gedurende deze studieperiode heeft Jo haar interesse ontwikkeld voor hondenvoeding. Ze merkte dat voeding vaak ondergewaardeerd wordt, ookal is het zeer belangrijk voor een positieve groei van de hond.

 

Door de jaren heen heeft ze de mogelijkheid gekregen om veel ervaringen op te doen. Hieronder een opsomming van de belangrijkste werkervaringen die ervoor gezorgd hebben dat Jo zich verder heeft kunnen ontwikkelen:

  • Honden en kattenpension
  • Boxerfokkerij
  • Dierenasiel => Door haar ervaringen in het dierenasiel heeft ze een verslag geschreven over gedragsproblemen bij honden.
  • Dierenspeciaalzaak

Contact

 

Tel.: 0475/47.10.76

 

info@fonsetorigo.be

Volg ons

Copyright @ All Rights Reserved